Charakteristika a vlastnosti zázvoru
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Charakteristika a vlastnosti zázvoru | 
| Author: | 
Válková, Martina
 | 
| Advisor: | 
Škrovánková, Soňa
 | 
| 
Abstract:
 | 
Bakalářská práce je zaměřena na popis a charakteristiku zázvoru lékařského (Zingiber officinale). V zázvoru jsou obsaženy látky prospívající zdraví, účinnými látkami jsou silice a ostře chutnající gingerol. Zázvor se používá v několika podobách - čerstvý, sušený a mletý, pro přípravu čaje, tinktury, nebo obkladů. Zázvor se využívá jak v potravinářském, tak i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/22312
 | 
| 
Date:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
B
25833
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account