Vláknina a její vliv na lidský organismus
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Blahůšková, Kamila
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T12:31:50Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T12:31:50Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22421
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo charakterizovat vlákninu, její chemické složení a zdroje. Nedílnou součástí je i popis příznivého vlivu vlákniny na lidský organismus a také uvedení nejčastějších nemocí, které s nedostatkem vlákniny v potravě souvisejí. |
cs |
dc.format |
50 s. (11 997 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1640918 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
trávicí systém
|
cs |
dc.subject |
celulóza
|
cs |
dc.subject |
hemicelulózy
|
cs |
dc.subject |
lignin
|
cs |
dc.subject |
pektin
|
cs |
dc.subject |
organismus
|
cs |
dc.subject |
gastrointestinální trakt
|
cs |
dc.subject |
fibre
|
en |
dc.subject |
digestion system
|
en |
dc.subject |
cellulose
|
en |
dc.subject |
hemicelulose
|
en |
dc.subject |
lignin
|
en |
dc.subject |
pectin
|
en |
dc.subject |
organims
|
en |
dc.subject |
gastrointestinal tract
|
en |
dc.title |
Vláknina a její vliv na lidský organismus |
cs |
dc.title.alternative |
Dietary Fibre and Its Influence on Human Organism |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
My diploma paper is aimed at describing the fibre, its chemical structure and sources. The description of a positive influence of the fibre on the human organism and also overview of the most frequent diseases related with the lack of fibre in diet are involved in this paper. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25600
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account