dc.contributor.advisor |
Boudová Pečivová, Pavlína
|
|
dc.contributor.author |
Večeřová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T16:06:59Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T16:06:59Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22511
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly jejich hodnoty plnění v normě, z čehož vyplývá, že nejsou dodrženy pod-mínky dietního stravování. U žádného lázeňského zařízení nejsou zjištěné výsledky pova-žovány za stoprocentně vyhovující. |
cs |
dc.format |
66 |
cs |
dc.format.extent |
6533871 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
dietetika
|
cs |
dc.subject |
živiny
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktor
|
cs |
dc.subject |
sacharidy
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
cholesterol
|
cs |
dc.subject |
energie
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
dietetics
|
en |
dc.subject |
nutrients
|
en |
dc.subject |
nutritive factor
|
en |
dc.subject |
carbohydrate
|
en |
dc.subject |
lipide
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
cholesterol
|
en |
dc.subject |
energy
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.title |
Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Diet Types from Nutritional Point of View in Three Spas |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on diets prescribed to patients in the spa resorts. The selected spa resorts are Lazne Luhacovice, Lazne Teplice nad Becvou and Marianske Lazne. Three types of diets such as low cholesterol, reducing, diabetic, and their standards of nutritional factors are described. The thesis also deals with the evaluation of menus compiled in ac-cordance with selected diets, that are created by nutritional therapists of spa facilities. Eva-luation is made on the basis of values of selected nutritional factors. It was found that the performance values of most of the monitored factors were within their normal limits, and it indicates that conditions of selected diets are not complied. The final results show that any of the selected spa facilities is satisfactory. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25683
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|