dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Plochý, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T22:14:32Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T22:14:32Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22692
|
|
dc.description.abstract |
Food pairing je metoda založená na principu kombinování různých druhů potravin, které mají stejné hlavní aromatické složky, zjištěné na základě senzorické nebo chemické analýzy. Tím se nám nabízí možnost nových kombinací potravin, které jsou založeny na vlastnostech různých potravinářských výrobků a jejich přítomných chuťových složek. Výsledkem jsou nové kombinace, které vedou občas k překvapivým a neobvyklým kombinacím, které jsou velmi chutné. Pro gastronomii se otevírá zcela nový svět k dokonalé harmonii vůně a chutě prezentovaného pokrmu. Je také možné nalézt potraviny, které jsou navzájem zaměnitelné, nebo se chuťově doplňují a tak se mohou různé potraviny dobře kombinovat. Cílem mé diplomové práce je představit tento nový gastronomický trend v teoretické i praktické části. |
cs |
dc.format |
77 s. (93 403 bez mezer) |
cs |
dc.format.extent |
2376857 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
foodpairing
|
cs |
dc.subject |
kombinace potravin
|
cs |
dc.subject |
zaměnitelnost aromatických složek
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
food pairing
|
en |
dc.subject |
combination of foods
|
en |
dc.subject |
the interchangeability of aromatic constituents
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
aromatic substances
|
en |
dc.subject |
sensoric evaluation
|
en |
dc.title |
Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
The Practical Application of Unconventional Food Combinations in Gastronomy. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Food pairing is the method based on the principle of combining different types of foods that have the same principal aromatic components, determined by sensory or chemical ana-lysis. This offers us the possibility of new combinations of foods that are based on the pro-perties of various food products and their present flavor components. The result is new combinations, which sometimes lead to surprising and unusual combinations, which are very tasty. For gastronomy a wholly new World opens to the perfect harmony of flavor and taste of presented meal. It is also possible to find foods that interchangeable one another, or flavorful complement and thus various foods may well combine. The aim of my thesis is to introduce this new culinary trend in the theoretical and practical parts. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24169
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|