Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování | 
| Author: | 
Štáhlová, Liběna
 | 
| Advisor: | 
Šípalová, Markéta
 | 
| 
Abstract:
 | 
Tato diplomová práce je zaměřena na výzkum kvality jogurtů v závislosti na zvýšení obsahu sušiny a přídavku vybraného hydrokoloidu (iota-karagenanu). V rámci experimentální části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různém obsahu sušiny (10 %, 12 %, 14 %, 16 %), vždy s přídavkem a bez přídavku hydrokoloidu. Následně byly tyto vzorky podrobeny analýze textury, a to 5., 10., 20. a 30. den skladování. U všech vyrobených šarží bylo ve 20. a 30. dni skladování provedeno senzorické hodnocení, kdy   na základě preferencí spotřebitelů, byly nejlépe hodnoceny vzorky s přidaným iota-karagenanem a vyšším obsahem sušiny (14 % a 16 %). | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/23005
 | 
| 
Date:
 | 
2012-02-01 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
B
25724
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account