dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Benadová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T10:47:41Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T10:47:41Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23098
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem mé diplomové práce bylo stanovit aromatické látky ve vybraných vzorcích vín, které byli odebrány ze dvou vinařství. V teoretické části práce je popsána technologie výroby révového vína, chemické složení, vybrané aromatické látky a popis stanovení aromatických látek ve víně. V praktické části je uvedena metodika stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie a vlastní stanovení aromatických látek ve vzorcích vína. |
cs |
dc.format |
77 s. |
cs |
dc.format.extent |
10677346 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
výroba vína
|
cs |
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
wine production
|
en |
dc.subject |
aromatic substances
|
en |
dc.subject |
gas chromatography
|
en |
dc.subject |
mass spectrometry
|
en |
dc.title |
Stanovení významných aromatických látek v odrůdových vínech |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Aromatic Substances in Different Categories of Wines |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The subject of my thesis was to determine the aromas of wines in selected samples, taken from 2 wineries. The theoretical part describes the wine grape production technology, chemical composition, selected aromatic substances and a description of the determination of aromatic chemical substances in wine. The practical part is given methodology for aromatic compounds using gas chromatography and self determination in samples of aromatic wine. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25643
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|