dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Sanitrník, Dalibor
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T13:18:02Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T13:18:02Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23195
|
|
dc.description.abstract |
Tématem bakalářské práce je vliv stravování na nárůst počtu civilizačních chorob. Současné stravování je velmi aktuálním předmětem různých debat a diskuzí. Právě špatná, nevyvážená a jednostranná strava přispívá velkou měrou ke vzniku civilizačních onemocnění. Práce se dělí na čtyři části. V první jsou uvedeny nejčastější druhy dnešního stravování a vysvětleny pojmy výživa, zdravý životní styl a zásady zdravé výživy. Druhá část je věnována civilizačním chorobám. Třetí část nese název potraviny a je zaměřena na obsah a složení potravin. A poslední část se věnuje oblasti výživového doporučení. |
cs |
dc.format |
59 s. (75 885 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
2841080 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Výživa
|
cs |
dc.subject |
druhy stravy
|
cs |
dc.subject |
civilizační onemocnění
|
cs |
dc.subject |
potraviny a jejich skladba
|
cs |
dc.subject |
výživová doporučení
|
cs |
dc.subject |
Nourishment
|
en |
dc.subject |
types of diet
|
en |
dc.subject |
lifestyle diseases
|
en |
dc.subject |
foodstuffs and their ingredients
|
en |
dc.subject |
dietary guidelines
|
en |
dc.title |
Vliv stravování na nárůst počtu civilizačních chorob. |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of Diet on Increasing in Diseases of Civilization. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of this thesis is the influence of diet on increasing in diseases of civilization. At present eating habits are a popular topic of many debates. A poor, unbalanced and monotonous diet contributes greatly to the development of lifestyle diseases. The paper is composed of four parts. The first part introduces the most common kinds of present-day diets and explains terms such as nutrition, healthy lifestyle and principles of a healthy diet. The following section is dedicated to diseases of civilization. The third part of this paper is titled. The foodstuffs and it focuses on the content and ingredients of them. Finally, the paper concludes with the discussion of dietary guidelines. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25738
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|