Technologie výroby specifických druhů piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby specifických druhů piva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Mészáros, Marcel
dc.date.accessioned 2013-10-09T15:36:41Z
dc.date.available 2013-10-09T15:36:41Z
dc.date.issued 2011-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23269
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je popsat historii vaření piva, suroviny pro výrobu a vlastní technologii výroby piva. Zařazeno bylo rozdělení piva do skupin podle vyhlášky ministerstva zemědělství č. 335/2000 Sb. Uvedeno je také rozdělení piva podle způsobu hlavního kvašení a jsou popsány vlastnosti vybraných specifických druhů piva. Konkrétně byly posuzovány většinou netradiční druhy piva a byl kladen důraz na odlišnosti v používaných surovinách a v technologii výroby. cs
dc.format 45 s. (55 338 znaků) cs
dc.format.extent 880848 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivo cs
dc.subject slad cs
dc.subject chmel cs
dc.subject spodně kvašená piva cs
dc.subject svrchně kvašená piva cs
dc.subject beer en
dc.subject malt en
dc.subject hops en
dc.subject bottom-fermented beer en
dc.subject top-fermented beer en
dc.title Technologie výroby specifických druhů piva cs
dc.title.alternative Specific Beer Production en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated The objective of this bachelor thesis is description of history of brewing, ingredients used for production, and beer manufacturing technology. Classification of beers, according to the bill by the Ministry of Agriculture 335/2000 Coll., is included. Classification of beers according to the method of fermentation is also mentioned. Characteristics of specific types of beers are described, with special attention to the unusual types of beer. Emphasis was placed on differences in used ingredients and in manufacturing technology. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25411
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
mészáros_2012_bp.pdf 860.2Kb PDF View/Open
mészáros_2012_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
mészáros_2012_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account