Technologie výroby specifických druhů piva
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Mészáros, Marcel
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T15:36:41Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T15:36:41Z |
|
dc.date.issued |
2011-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23269
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je popsat historii vaření piva, suroviny pro výrobu a vlastní technologii výroby piva. Zařazeno bylo rozdělení piva do skupin podle vyhlášky ministerstva zemědělství č. 335/2000 Sb. Uvedeno je také rozdělení piva podle způsobu hlavního kvašení a jsou popsány vlastnosti vybraných specifických druhů piva. Konkrétně byly posuzovány většinou netradiční druhy piva a byl kladen důraz na odlišnosti v používaných surovinách a v technologii výroby. |
cs |
dc.format |
45 s. (55 338 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
880848 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
slad
|
cs |
dc.subject |
chmel
|
cs |
dc.subject |
spodně kvašená piva
|
cs |
dc.subject |
svrchně kvašená piva
|
cs |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
malt
|
en |
dc.subject |
hops
|
en |
dc.subject |
bottom-fermented beer
|
en |
dc.subject |
top-fermented beer
|
en |
dc.title |
Technologie výroby specifických druhů piva |
cs |
dc.title.alternative |
Specific Beer Production |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objective of this bachelor thesis is description of history of brewing, ingredients used for production, and beer manufacturing technology. Classification of beers, according to the bill by the Ministry of Agriculture 335/2000 Coll., is included. Classification of beers according to the method of fermentation is also mentioned. Characteristics of specific types of beers are described, with special attention to the unusual types of beer. Emphasis was placed on differences in used ingredients and in manufacturing technology. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25411
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account