dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Křivánková, Milada
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T19:11:02Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T19:11:02Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23651
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá vývojem obsahu aromatických látek u odrůd Chardonnay a Ryzlinku rýnském dle jednotlivých ročníků. Obdobným způsobem je hodnocen také celkový obsah polyfenolických látek ve vzorcích vína. V teoretické části je stručný popis technologie výroby vín, vybraných aromatických látek a stručný popis polyfenolů. Dále je práce zaměřena na popisu metod určených ke stanovení aromatických látek a polyfenolů ve víně. V praktické části jsou provedeny příslušné analýzy, jejich výsledky jsou diskutovány a na jejich základě jsou formulovány odpovídající závěry. |
cs |
dc.format |
99 s. |
cs |
dc.format.extent |
12355617 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
technologie výroby vína
|
cs |
dc.subject |
analýzy aromatických látek
|
cs |
dc.subject |
aromatic substances
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
technology of wine production
|
en |
dc.subject |
analysis of aromatic compounds
|
en |
dc.title |
Vývoj aromatických látek ve vybraných vínech dle ročníku. |
cs |
dc.title.alternative |
The Evolution of Aromatic Substances in Selected Wines According to Year. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fic, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the development of aromatic compounds in the varieties Chardonnay and Riesling in individual years. Correspondingly, also evaluated the total content of polyphenols in wine samples. The theoretical part is a brief description of the technology of production of wines, selected aromatic compounds and a concise description of polyphenols. The thesis is focused on the description of the methods for the identification of aromatic compounds in wine and polyphenols. The practical part of the analysis performed, the results are discussing and on the basis of the corresponding conclusions are formulated. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30456
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-14 |
|