Zastoupení mastných kyselin v netradičních olejích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Slováčková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T19:56:57Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T19:56:57Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23687
|
|
dc.description.abstract |
Rostlinné oleje jsou významným zdrojem mastných kyselin nasycených a zejména nenasycených. Cílem diplomové práce bylo zjistit kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v méně tradičních i běžně používaných olejích dostupných v komerční síti a zjistit kvalitativní změny těchto olejů během skladování při jejich běžném používání. Identifikace a kvantifikace mastných kyselin ve třinácti vzorcích olejů byla provedena pomocí plynové chromatografie a to ihned po otevření olejů a po zvolené době skladování. Kvalitativní změny ve složení olejů byly sledovány během 63 dnů skladování pomocí čísla kyselosti a peroxidového čísla. |
cs |
dc.format |
111 |
cs |
dc.format.extent |
3815864 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
titrace
|
cs |
dc.subject |
peroxidové číslo
|
cs |
dc.subject |
číslo kyselosti
|
cs |
dc.subject |
vegetace oils
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
gas chromatogaphy
|
en |
dc.subject |
titration
|
en |
dc.subject |
peroxide value
|
en |
dc.subject |
acid value
|
en |
dc.title |
Zastoupení mastných kyselin v netradičních olejích |
cs |
dc.title.alternative |
The Content of Fatty Acids in Unconventional Oils |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vávra Ambrožová, Jarmila |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
Vegetable oils are a major source of saturated and especially unsaturated fatty acids. The aim of this diploma thesis was to determine the qualitative and quantitative content of fatty acids in non-traditional and commonly used vegetable oils sold in the stores and de-tect qualitative changes of these oils during storage at their normal use. Identification and quantification of fatty acids in thirteen samples of oils were performed by gas chromatog-raphy immediately after their opening and after a period of storage. Qualitative changes in the composition of the oils were observed during 63 day storage period using the acid value and peroxide value. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30051
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-09 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account