Zastoupení mastných kyselin v netradičních olejích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zastoupení mastných kyselin v netradičních olejích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Slováčková, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-10T19:56:57Z
dc.date.available 2013-10-10T19:56:57Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23687
dc.description.abstract Rostlinné oleje jsou významným zdrojem mastných kyselin nasycených a zejména nenasycených. Cílem diplomové práce bylo zjistit kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v méně tradičních i běžně používaných olejích dostupných v komerční síti a zjistit kvalitativní změny těchto olejů během skladování při jejich běžném používání. Identifikace a kvantifikace mastných kyselin ve třinácti vzorcích olejů byla provedena pomocí plynové chromatografie a to ihned po otevření olejů a po zvolené době skladování. Kvalitativní změny ve složení olejů byly sledovány během 63 dnů skladování pomocí čísla kyselosti a peroxidového čísla. cs
dc.format 111 cs
dc.format.extent 3815864 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rostlinné oleje cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject titrace cs
dc.subject peroxidové číslo cs
dc.subject číslo kyselosti cs
dc.subject vegetace oils en
dc.subject fatty acids en
dc.subject gas chromatogaphy en
dc.subject titration en
dc.subject peroxide value en
dc.subject acid value en
dc.title Zastoupení mastných kyselin v netradičních olejích cs
dc.title.alternative The Content of Fatty Acids in Unconventional Oils en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vávra Ambrožová, Jarmila
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated Vegetable oils are a major source of saturated and especially unsaturated fatty acids. The aim of this diploma thesis was to determine the qualitative and quantitative content of fatty acids in non-traditional and commonly used vegetable oils sold in the stores and de-tect qualitative changes of these oils during storage at their normal use. Identification and quantification of fatty acids in thirteen samples of oils were performed by gas chromatog-raphy immediately after their opening and after a period of storage. Qualitative changes in the composition of the oils were observed during 63 day storage period using the acid value and peroxide value. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30051
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-09


Files in this item

Files Size Format View
slováčková_2013_dp.pdf 3.639Mb PDF View/Open
slováčková_2013_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
slováčková_2013_op.doc 100.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account