Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín.

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vybraných komponent v různých odrůdách moravských vín.
Author: Kývalová, Eva
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Předložená diplomová práce se zabývá hodnocením vybraných druhů vín, z oblasti Morava, podoblasti Slovácké od sklizně až po chemický rozbor vybraných komponent ve víně. Odrůdová vína Sauvignon, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Muškát Moravský a červená vína Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia ročník 2011, Cabernet Moravia ročník 2012, Svatovavřinecké ročník 2011 a Svatovavřinecké ročník 2012 byla analyzována na obsah veškerých titrovatelných kyselin, polyfenolických látek, anthokyaninů a určení barevnosti u červených vín spektrálními metodami a HPLC. Dále práce obsahuje charakterizaci jednotlivých odrůd vín a jejich pěstitelské oblasti v ČR
URI: http://hdl.handle.net/10563/23752
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 25896


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kývalová_2013_dp.pdf 2.864Mb PDF View/Open
kývalová_2013_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
kývalová_2013_op.pdf 359.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account