dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Buksová, Ivanka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T23:43:16Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T23:43:16Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23900
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce podává informace o jednotlivých druzích káv, jejich výrobě, hodnocení organoleptických vlastností a přípravě, jsou podány informace o vlivu kávy na lidské zdra-ví a základní legislativa týkající se kávy a kávovin. Jsou uváděny výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) tří druhů káv, z nichž byly 2 druhu Arabika a 1 druhu Robusta. Oblíbenost pití kávy je mezi lidmi vysoká, avšak povědomí o jednotlivých druzích káv dostupných na trhu a jejich typických vlastnostech je mezi laickou veřejností slabé. |
cs |
dc.format |
96 |
cs |
dc.format.extent |
5208302 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
káva
|
cs |
dc.subject |
pražení
|
cs |
dc.subject |
kofein
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
roasting
|
en |
dc.subject |
caffeine
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Káva a její gastronomické úpravy |
cs |
dc.title.alternative |
Coffe and its gastronomic Arrangements |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
My thesis gives information on the various types of coffee, production, organoleptic as-sessment and preparation. It gives information on the effects of coffee on human health and the basic legislation on coffee and coffee substitutes. My thesis shows the results of organoleptic assessment /colour, aroma, flavour and overall taste/ of three types of coffee from which 2 types were Arabica and one type Robusta. Drinking coffee is very popular among people but awareness of the different types of cof-fee available on the market and their typical characteristics among the public is weak. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25697
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|