Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku |
Author: |
Procházková, Alena
|
Advisor: |
Valášek, Pavel
|
Abstract:
|
Diplomová práce popisuje vliv mechanického opracování na sterilační účinek různých druhů ovoce a zeleniny. Teoretická část se zabývá rozdělením jednotlivých druhů ovoce a zeleniny, úpravami při jejich zpracování, rozdělením konzervačních metod, s důrazem na tepelnou sterilaci. Dále jsou v práci popsány nejběžnější metody kontroly sterilačního účinku se zaměřením na stanovení hodnoty W a také někteří analytičtí ukazatelé s popisem jejich stanovení. Praktická část se zabývá vyhodnocením stanovované hodnoty W a také vyhodnocením jednotlivých použitých analytických metod. Je zde také vyhodnocena sen-zorická analýza vzorků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23976
|
Date:
|
2013-02-11 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
29958
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account