dc.contributor.advisor |
Kozák, Vratislav
|
|
dc.contributor.author |
Podsztavek, Josef
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T08:18:18Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T08:18:18Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-22 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24104
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním konkurenčního postavení společnosti Staročeský pivovárek s.r.o. v porovnání s ostatními podniky, které se nacházejí v odvětví pivovarnictví. V teoretické části je podrobně zpracována historie pivovarnictví, výroba piva, dále konkurenceschopnost a v poslední řadě i analýzy konkurenčního prostředí jako jsou SWOT analýza, Porterova analýza a PEST analýza. V praktické části je nejprve představena samotná společnost Staročeský pivovárek s.r.o., dále je zde provedena analýza současného stavu odvětví pivovarnictví v České republice. Poté je podle analýz vnějšího a vnitřního prostředí podniku vyhodnoceno jeho postavení na trhu a doporučení ke zlepšení konkurenceschopnosti. |
cs |
dc.format |
65 s. (95 727 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2043791 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
pivovarnictví
|
cs |
dc.subject |
SWOT
|
cs |
dc.subject |
PEST
|
cs |
dc.subject |
Porterův model pěti konkurenčních sil
|
cs |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
brewing
|
en |
dc.subject |
SWOT PEST
|
en |
dc.subject |
Porter's five forces model
|
en |
dc.title |
Analýza konkurenceschopnosti vybraných malých a středních pivovarů |
cs |
dc.title.alternative |
Competitiveness Analysis of Selected Small and Medium-sized Breweries |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Wroblowská, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis examines the competitive position of a company Staročeský pivovárek s.r.o. in comparison with other companies of brewing industry. The theoretical part describes in details a history of brewing, beer production, also compe-titiveness and lastly even analysis of the competitive environment such as SWOT analysis, Porter's analysis and PEST analysis. In practical part, there is at first the company Staročeský pivovárek s.r.o. introduced itself, also made an analysis of the current situation of brewing industry in the Czech Republic. Then, according to analysis of external and internal environment of the company there is evaluated its market position and recommendations to improve competitiveness. |
en |
dc.description.department |
Ústav managementu a marketingu |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/116
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management a ekonomika, specializace Management a ekonomika podniku |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management and Economics Specialization: Enterprise Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
30427
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2013-05-17 |
|