dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Slezáková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T11:55:51Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T11:55:51Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24170
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá charakterizací konopného oleje a jeho použitím v emulzích. V práci je popsáno získávání oleje z konopí, dále složení, účinky a využití konopného oleje. Jsou rovněž uvedeny způsoby jeho charakterizace. Pozornost je věnována emulzím, jejich přípravě a vlastnostem. V praktické části se práce soustřeďuje na základní charakterizaci konopných olejů, získaných od různých výrobců, pomocí vhodných fyzikálních a chemických metod, na přípravu emulzí O/V s obsahem konopných olejů a také na sledování jejich stability. |
cs |
dc.format |
101 s. |
cs |
dc.format.extent |
2039406 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konopný olej
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
emulze O/V
|
cs |
dc.subject |
hydrofilně-lipofilní rovnováha
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
hemp oil
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
emulsions O/V
|
en |
dc.subject |
hydrophilic-lipophilic balance
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.title |
Konopný olej, jeho charakterizace a použití v emulzích |
cs |
dc.title.alternative |
Hemp Oil, its Characterization and Application in Emulsions |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krejčí, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the characterization of hemp oil and its application in emulsions. In the work, oil obtaining from hemp, composition, properties and applications of the hemp oil are described. Methods for oil characterization are introduced as well. Attention is also paid to preparation and properties of emulsions. In experimental part, the thesis is focused on the fundamental characterization of hemp oils, obtained from different manufacturers, using relevant physical and chemical methods. Preparation of O/V emulsions containing hemp oil and monitoring of their stability is also presented. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30978
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-24 |
|