Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Forman, Václav
dc.contributor.author Handl, Martin
dc.date.accessioned 2013-10-11T14:57:37Z
dc.date.available 2013-10-11T14:57:37Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24252
dc.description.abstract Lidé žijící v zejména v západní civilizaci se v současné době potýkají s nedostatkem času. Tato skutečnost se čím dál více projevuje i ve stravování používáním předpřipraveného jídla, které splňuje požadavky na časovou náročnost přípravy. Kromě nižší časové nároč-nosti je podstatným kladem pro provozovatele gastronomického zařízení také nižší nárok na využívání lidských zdrojů či místa pro přípravu. Díky tomu jsou v posledních letech konvenientní potraviny na vzestupu a praxe to jen potvrzuje. Bakalářská práce představuje jejich klady i zápory, vliv na ekonomickou i zdravotní stránku pokrmu a technologické procesy úprav s nimi spjaté. Veškeré tyto aspekty jsou zároveň konfrontovány s tradiční formou přípravy pokrmu. cs
dc.format 66 s. (82 743 znaků) cs
dc.format.extent 1373331 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject stravování cs
dc.subject konvenientní potraviny cs
dc.subject postupy vaření cs
dc.subject nezávadnost potravin cs
dc.subject konzervace cs
dc.subject eating en
dc.subject convenience food en
dc.subject cooking practices en
dc.subject food safety en
dc.subject conservation en
dc.title Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii cs
dc.title.alternative Health, Economic and Technologic Impacts of Use Convenience Principles in Gastronomy en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated People living in Western society are experiencing a shortage of time nowadays. This state has been reflected in the food industry. Semi finished food products meets requirements for time demand, human resources or place to prepare. Thanks to this situation are conven-ience foods on the rise in recent years and practice confirms it. Bachelor thesis presents their pros and cons, impact on economic and health aspects of food technology and editing processes associated with them. All these aspects are confronted with the traditional form of cooking. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29268
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-14


Files in this item

Files Size Format View
handl_2013_bp.pdf 1.309Mb PDF View/Open
handl_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
handl_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account