dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Handl, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T14:57:37Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T14:57:37Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24252
|
|
dc.description.abstract |
Lidé žijící v zejména v západní civilizaci se v současné době potýkají s nedostatkem času. Tato skutečnost se čím dál více projevuje i ve stravování používáním předpřipraveného jídla, které splňuje požadavky na časovou náročnost přípravy. Kromě nižší časové nároč-nosti je podstatným kladem pro provozovatele gastronomického zařízení také nižší nárok na využívání lidských zdrojů či místa pro přípravu. Díky tomu jsou v posledních letech konvenientní potraviny na vzestupu a praxe to jen potvrzuje. Bakalářská práce představuje jejich klady i zápory, vliv na ekonomickou i zdravotní stránku pokrmu a technologické procesy úprav s nimi spjaté. Veškeré tyto aspekty jsou zároveň konfrontovány s tradiční formou přípravy pokrmu. |
cs |
dc.format |
66 s. (82 743 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1373331 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
stravování
|
cs |
dc.subject |
konvenientní potraviny
|
cs |
dc.subject |
postupy vaření
|
cs |
dc.subject |
nezávadnost potravin
|
cs |
dc.subject |
konzervace
|
cs |
dc.subject |
eating
|
en |
dc.subject |
convenience food
|
en |
dc.subject |
cooking practices
|
en |
dc.subject |
food safety
|
en |
dc.subject |
conservation
|
en |
dc.title |
Zdravotní, ekonomické a technologické dopady používání principů konvenience v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
Health, Economic and Technologic Impacts of Use Convenience Principles in Gastronomy |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
People living in Western society are experiencing a shortage of time nowadays. This state has been reflected in the food industry. Semi finished food products meets requirements for time demand, human resources or place to prepare. Thanks to this situation are conven-ience foods on the rise in recent years and practice confirms it. Bachelor thesis presents their pros and cons, impact on economic and health aspects of food technology and editing processes associated with them. All these aspects are confronted with the traditional form of cooking. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29268
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-14 |
|