dc.contributor.advisor |
Pavlačková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Tlašková, Vendula
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T16:07:09Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T16:07:09Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24316
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na hodnocení kosmetických účinků hedvábné bílkoviny sericinu. Byly zkoumány vlastnosti krémů s různou koncentrací látky sericinu bioinženýrskými neinvazivními metodami in vivo na pokožku. Bylo zjištěno, že sericin předurčuje používání kosmetických prostředků ke zlepšení bariérové funkce kůže. |
cs |
dc.format |
84 s. (16 028 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3898857 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kůže
|
cs |
dc.subject |
hydratace
|
cs |
dc.subject |
bariéra
|
cs |
dc.subject |
humektant
|
cs |
dc.subject |
fibroin
|
cs |
dc.subject |
sericin
|
cs |
dc.subject |
Skin
|
en |
dc.subject |
hydration
|
en |
dc.subject |
barrier
|
en |
dc.subject |
humectant
|
en |
dc.subject |
fibroin
|
en |
dc.subject |
sericin
|
en |
dc.title |
Sericin a jeho využití v kosmetice |
cs |
dc.title.alternative |
Sericin and its Use in Cosmetics |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mokrejš, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work is focused on evaluating the cosmetic effects of silk protein sericin. Were examined moisturizing properties creams with different concentrations of a substance sericin bio-engineering noninvasive methods in vivo. It was found that sericin determines use of cosmetic products for improving skin barrier function. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30972
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-24 |
|