dc.contributor.advisor |
Polášková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Pilařová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T20:03:47Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T20:03:47Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24464
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá problematikou ochranné bariérové funkce kůže, hydratací pokožky a hydratačními látkami, které se obvykle v kosmetických prostředcích vyskytují. Pozornost je věnována zejména D-panthenolu, jeho účinkům a využití v kosmetice. Práce se zabývá ověřením bariérové funkce mastí s obsahem D-panthenolu o různých koncentracích. Tyto vlastnosti D-panthenol byly zkoumány pomocí corneometrické metody a metody transepidermální ztráty vody (TEWL). |
cs |
dc.format |
83 stran |
cs |
dc.format.extent |
3185230 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pokožka
|
cs |
dc.subject |
hydratace
|
cs |
dc.subject |
TEWL
|
cs |
dc.subject |
corneometr
|
cs |
dc.subject |
D-panthenol
|
cs |
dc.subject |
skin
|
en |
dc.subject |
moisturizing
|
en |
dc.subject |
TEWL
|
en |
dc.subject |
corneometer
|
en |
dc.subject |
D-panthenol
|
en |
dc.title |
Ověření bariérové funkce polotuhých forem - mastí s obsahem D-panthneolu |
cs |
dc.title.alternative |
Verification Of Barrier Function Semisolid Forms - Ointments Containing D-panthenol |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ševčíková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deal with the protective barrier function of the skin. It also deals with the hydration of the skin and moisturizing agents that are normály found in cosmetic products. Attention is devoted to the D-panthenol, its effects and usage in cosmetics. The work focuses on the verification of the barrier function of ointments containing D-panthenol in different concentrations. For this investigation were used the corneometry method and transepidermal water loss (TEWL) method. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30958
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-24 |
|