Polotovary pokrmů z brambor

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polotovary pokrmů z brambor

Show full item record

No preview available
Title: Polotovary pokrmů z brambor
Author: Toman, Patrik
Advisor: Forman, Václav
Abstract: Bakalářská práce pojednává o základní charakteristice brambor a bramborových polotovarů. V části první je zachycena charakteristika brambor, první historické záznamy o bramborách, co všechno je obsaženo v bramborové hlíze, dělení brambor dle použití, jejich využití v dnešní gastronomii, jak se správně brambory mají skladovat a jaké jsou nejčastější vady brambor. Druhá část pojednává o pojmu "convenience", rozdělení, technologií vybraných druhů bramborových polotovarů, rizika které mohou nastat jak při výrobě tak skladování, jejich energetická hodnota a jaké všechny kroky se musí podstoupit, aby se mohly prodávat v obchodním řetězci. Z dotazníkového průzkumu vyplývá, že až 83 % dotázaných nakupuje jak čerstvé brambory, tak i mrazené, chlazené a sypké bramborové polotovary, avšak kupující projevují větší zájem o nákup bramborových polotovarů. Sypké polotovary z brambor se nakupují v malém množství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24475
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 25784


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
toman_2013_bp.pdf 1.839Mb PDF View/Open
toman_2013_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
toman_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account