Technologie zpracování a sortiment liturgických vín
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Trágeová, Sabina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T23:08:54Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T23:08:54Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24523
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na mešní a košer vína a jejich historický a společenský význam. V práci jsou popisovány liturgické činnosti potřebné k užívání těchto vín, jenž jsou silně zakořeněny v historii daných církví. Podrobněji je v práci popisováno jejich technologické zpracování, choroby a vady těchto vín, se kterými se může spotřebitel setkat. Cílem bylo také zmapovat sortiment popř. výrobce těchto netradičních produktů na českém trhu. |
cs |
dc.format |
46 s. (63 331 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1452554 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mešní víno
|
cs |
dc.subject |
košer
|
cs |
dc.subject |
liturgie
|
cs |
dc.subject |
kvašení
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
vinařství
|
cs |
dc.subject |
sacramental wine
|
en |
dc.subject |
koster
|
en |
dc.subject |
liturgy
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
species
|
en |
dc.subject |
viniculture
|
en |
dc.title |
Technologie zpracování a sortiment liturgických vín |
cs |
dc.title.alternative |
Processing Technology and an Assortment of Liturgical Wines |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on sacramental and kosher wines as such and their historical and social significance. Necessary liturgical actions in order to drink these wines are described in the thesis. It is described in more details technological processing and possible deseases and defects with which a consumer may encounter. The purpose was to map the produkt range respectively manufactures of these products on the czech market. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25785
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-14 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account