Technologie zpracování a sortiment liturgických vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie zpracování a sortiment liturgických vín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Trágeová, Sabina
dc.date.accessioned 2013-10-11T23:08:54Z
dc.date.available 2013-10-11T23:08:54Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24523
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na mešní a košer vína a jejich historický a společenský význam. V práci jsou popisovány liturgické činnosti potřebné k užívání těchto vín, jenž jsou silně zakořeněny v historii daných církví. Podrobněji je v práci popisováno jejich technologické zpracování, choroby a vady těchto vín, se kterými se může spotřebitel setkat. Cílem bylo také zmapovat sortiment popř. výrobce těchto netradičních produktů na českém trhu. cs
dc.format 46 s. (63 331 znaků) cs
dc.format.extent 1452554 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mešní víno cs
dc.subject košer cs
dc.subject liturgie cs
dc.subject kvašení cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject vinařství cs
dc.subject sacramental wine en
dc.subject koster en
dc.subject liturgy en
dc.subject fermentation en
dc.subject species en
dc.subject viniculture en
dc.title Technologie zpracování a sortiment liturgických vín cs
dc.title.alternative Processing Technology and an Assortment of Liturgical Wines en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on sacramental and kosher wines as such and their historical and social significance. Necessary liturgical actions in order to drink these wines are described in the thesis. It is described in more details technological processing and possible deseases and defects with which a consumer may encounter. The purpose was to map the produkt range respectively manufactures of these products on the czech market. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25785
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-14


Files in this item

Files Size Format View
trágeová_2013_bp.pdf 1.385Mb PDF View/Open
trágeová_2013_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
trágeová_2013_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account