dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Machálková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T00:27:17Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T00:27:17Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24583
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce řeší problematiku stravovacího systému lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. Stravovací systém zabezpečuje podávání stravy označované ?Normální strava? a ?Výběrová strava?. Jsou využívány základní, speciální a standardizované dietní postupy. Jídelní lístek sestavuje nutriční terapeutka ve spolupráci s šéfkuchařkou a je schválen vedoucím lékařem lázeňské léčebny. Z analyzovaných jídelních lístků jsme dospěli k závěrům, že jsou dodržovány energetické a biologické hodnoty stravy (snižovat příjem tuků k požadovaným hodnotám, dodržovat správný poměr tuků rostlinných vůči živočišným), je respektována věková kategorie strávníků, dbá se na konzistenci, barevnost, chuť, technologickou úpravu a pestrost ve výběru potravin (živočišné, rostlinné, minerální a nutriční do-plňky). |
cs |
dc.format |
48 |
cs |
dc.format.extent |
1843200 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
stravovací systémy
|
cs |
dc.subject |
lázeňské sanatorium
|
cs |
dc.subject |
Ostrožská Nová Ves
|
cs |
dc.subject |
diety
|
cs |
dc.subject |
jídelníčky
|
cs |
dc.subject |
výživová doporučení
|
cs |
dc.subject |
potravinová pyramida
|
cs |
dc.subject |
catering systems
|
en |
dc.subject |
spa sanatorium
|
en |
dc.subject |
Ostrožská Nová Ves
|
en |
dc.subject |
diets
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
dietary recommendations
|
en |
dc.subject |
food pyramid
|
en |
dc.title |
Stravovací systémy lázeňského sanatoria v Ostrožské Nové Vsi. |
cs |
dc.title.alternative |
Catering Systems of Spa Sanatorium in Ostrožská Nová Ves. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vojtíšková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2013-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with the issue of catering in sanatorium spa Ostrožská Nová Ves. Catering system provides diet called "normal diet" and "diet selection". There are basic diets, special diets and standardized dietary practices used. Menu prepares nutritional therapist in collaboration with the chef and it is approved by the head doctor of this health resorts. By analyzing menus we have come to the conclusion that the observed energy and biological value of food (to reduce fat intake to the desired values, to observe the correct ratio of vegetable and animal fat), age category of boarders is respected, the consistency, color, taste, variety, technological modification and the selection of food (animal, vegeta-ble, mineral and nutritional supplements) is ensured. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25791
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|