Faktory ovlivňující jakost tavených sýrových omáček

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující jakost tavených sýrových omáček

Show full item record

No preview available
Title: Faktory ovlivňující jakost tavených sýrových omáček
Author: Hudečková, Lenka
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem diplomové práce bylo sledovat faktory ovlivňující viskozitu tavených sýrových omáček s obsahem sušiny 24 % (w/w) a 40 % (w/w) tuku v sušině. Testovány byly modelové vzorky tavených omáček s přídavkem 1-monoacylglycerolů. Dále byly testovány modelové vzorky tavených omáček s přídavkem hydrokoloidů. Modelové vzorky tavených sýrových omáček byly v obou případech vyrobeny s rostlinným olejem. Sledovaná byla makroskopická homogenita a viskozita daných modelových vzorků. U modelových vzorků bylo v rámci základní chemické analýzy provedeno také stanovení sušiny a hodnoty pH.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24756
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Grade for thesis and defense: B 30812


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hudečková_2013_dp.pdf 3.567Mb PDF View/Open
hudečková_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
hudečková_2013_op.doc 100Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account