Faktory ovlivňující jakost tavených sýrových omáček
Show full item record
No preview available
Title:
|
Faktory ovlivňující jakost tavených sýrových omáček |
Author: |
Hudečková, Lenka
|
Advisor: |
Buňka, František
|
Abstract:
|
Cílem diplomové práce bylo sledovat faktory ovlivňující viskozitu tavených sýrových omáček s obsahem sušiny 24 % (w/w) a 40 % (w/w) tuku v sušině. Testovány byly modelové vzorky tavených omáček s přídavkem 1-monoacylglycerolů. Dále byly testovány modelové vzorky tavených omáček s přídavkem hydrokoloidů. Modelové vzorky tavených sýrových omáček byly v obou případech vyrobeny s rostlinným olejem. Sledovaná byla makroskopická homogenita a viskozita daných modelových vzorků. U modelových vzorků bylo v rámci základní chemické analýzy provedeno také stanovení sušiny a hodnoty pH. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24756
|
Date:
|
2013-01-16 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
Grade for thesis and defense:
|
B
30812
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account