Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Podsedník, Leoš
dc.date.accessioned 2013-10-12T23:56:16Z
dc.date.available 2013-10-12T23:56:16Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24801
dc.description.abstract V teoretické části diplomové práce je charakterizován zázvor (Zingiber officinale Roscoe) a křen (Armoracia rusticana), jejich chemické složení, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti a využití. Také byly popsány metody stanovení vybraných analytických ukazatelů. Experimentální část je zaměřena na stanovení sušiny, hrubé vlákniny, titrační kyselosti, refraktometrické sušiny, antioxi-dační aktivity, celkového obsahu polyfenolů a jednotlivých fenolů v křenu a zázvoru technikou HPLC/UV. cs
dc.format 94 s. (112977 znaků) cs
dc.format.extent 3358026 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zázvor cs
dc.subject křen cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject HPLC/UV cs
dc.subject ginger en
dc.subject horseradish en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject polyphenols en
dc.subject HPLC/UV en
dc.title Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu. cs
dc.title.alternative Determination of Analytical Parameters of Ginger and Horseradish en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis deals with characterization of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and horseradish (Armoracia rusticana), their chemical composition, antioxidant and antimicrobial properties and use. Selected analytical methods are also described. The experimental part is focused on the determination of dry matter, crude fiber, total acids, refractive index, antioxidant activity, total polyphenolic content and phenols in horseradish and ginger using HPLC/UV method. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30759
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
podsedník_2013_dp.pdf 3.202Mb PDF View/Open
podsedník_2013_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
podsedník_2013_op.doc 99Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account