dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Podsedník, Leoš
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T23:56:16Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T23:56:16Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24801
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části diplomové práce je charakterizován zázvor (Zingiber officinale Roscoe) a křen (Armoracia rusticana), jejich chemické složení, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti a využití. Také byly popsány metody stanovení vybraných analytických ukazatelů. Experimentální část je zaměřena na stanovení sušiny, hrubé vlákniny, titrační kyselosti, refraktometrické sušiny, antioxi-dační aktivity, celkového obsahu polyfenolů a jednotlivých fenolů v křenu a zázvoru technikou HPLC/UV. |
cs |
dc.format |
94 s. (112977 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3358026 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zázvor
|
cs |
dc.subject |
křen
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
HPLC/UV
|
cs |
dc.subject |
ginger
|
en |
dc.subject |
horseradish
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
HPLC/UV
|
en |
dc.title |
Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu. |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Analytical Parameters of Ginger and Horseradish |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2013-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis deals with characterization of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and horseradish (Armoracia rusticana), their chemical composition, antioxidant and antimicrobial properties and use. Selected analytical methods are also described. The experimental part is focused on the determination of dry matter, crude fiber, total acids, refractive index, antioxidant activity, total polyphenolic content and phenols in horseradish and ginger using HPLC/UV method. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30759
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|