dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Vinklerová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T13:41:15Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T13:41:15Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25130
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů. V práci je popsáno obecné složení tuků a olejů, technologie jejich výroby a pozornost je věnována především chemickému složení a vlastnostem minoritních olejů. Další část práce se soustřeďuje na využití těchto minoritních olejů v kosmetice, farmacii a potravinářství. Jsou rovněž uvedeny příklady kosmetických prostředků s obsahem studovaných olejů spolu s jejich hodnocením a stručnou charakteristikou. |
cs |
dc.format |
56 s. |
cs |
dc.format.extent |
1985461 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
kosmetické prostředky
|
cs |
dc.subject |
Vegetable oils
|
en |
dc.subject |
fatty acid
|
en |
dc.subject |
cosmetic products
|
en |
dc.title |
Vlastnosti a využití atypických rostlinných olejů |
cs |
dc.title.alternative |
Properties and Application of Atypical Vegatable Oils |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ševčíková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2013-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work is focused on the characteristics and using of atypical vegetable oils. The work describes main composition of fats, oils and technology of oil production. Attention is mainly paid to the chemical composition and properties of the minority oils. The second part of the work is focused on the using of minority oils in cosmetics, pharmaceutical and food industries. The practical applications of studied vegetable oils in cosmetics are provided together with description of the selected products. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30841
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-24 |
|