Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků |
Author: |
Mrázková, Jana
|
Advisor: |
Plšková, Mária
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na využití spektrometrických metod v masném průmyslu. Hodnotí možnost využití těchto metod v určování technologických vlastností masa a masných výrobků. Tyto metody jsou v celém potravinářském odvětví stále ještě ve vývoji, a proto jsou v práci uvedeny pouze dnes nejpoužívanější metody, mezi které patří Ramanova spektrometrie, spektrometrie v infračervené oblasti a v menším měřítku také fluorescenční spektrometrie a spektrometrie ve viditelné oblasti. Využití uvedených spektrometrických metod je v potravinářství velmi perspektivní. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/28232
|
Date:
|
2014-02-10 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
B
33758
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account