Optimalizace chromatografického dělení proteinů z mouky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace chromatografického dělení proteinů z mouky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Halabalová, Věra
dc.contributor.author Košťálová, Miroslava
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:57:23Z
dc.date.available 2015-03-08T20:57:23Z
dc.date.issued 2014-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28353
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o významu, složení a zpracování mouky. Popisuje pšeničné bílkoviny, způsob jejich izolace a stanovení. Cílem praktické části je vyvinout vhodnou metodu, která by izolovala jednotlivé proteiny mouky za účelem jejich dalších výzkumů. Dělení proteinů mouky na jednotlivé frakce bylo prováděno kapalinovou chromatografií při různých podmínkách (extrakce, kolony, pH).
dc.format 81 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject proteiny cs
dc.subject pšeničná mouka cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject kapalinová chromatografie cs
dc.subject elektroforéza cs
dc.subject proteins en
dc.subject wheat flour en
dc.subject extraction en
dc.subject liquid chromatography en
dc.subject electrophoresis en
dc.title Optimalizace chromatografického dělení proteinů z mouky
dc.title.alternative Optimalization of Chromatography Separation Flour Proteins
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2014-06-10
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with the importance, composition and processing of flour. It describes wheat proteins, processes for their isolation and determination. Aim of the practical part is to develop a suitable method that would isolate individual proteins of flour for the purpose of further research. Flour proteins division into fractions by liquid chromatography was done under various conditions (extraction, columns, pH).
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25758
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-05-16


Files in this item

Files Size Format View
košťálová_2014_dp.pdf 1.851Mb PDF View/Open
košťálová_2014_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
košťálová_2014_op.pdf 71.06Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account