dc.contributor.advisor |
Halabalová, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Košťálová, Miroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:57:23Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:57:23Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28353
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o významu, složení a zpracování mouky. Popisuje pšeničné bílkoviny, způsob jejich izolace a stanovení. Cílem praktické části je vyvinout vhodnou metodu, která by izolovala jednotlivé proteiny mouky za účelem jejich dalších výzkumů. Dělení proteinů mouky na jednotlivé frakce bylo prováděno kapalinovou chromatografií při různých podmínkách (extrakce, kolony, pH). |
|
dc.format |
81 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
pšeničná mouka
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
kapalinová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
elektroforéza
|
cs |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
wheat flour
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.subject |
liquid chromatography
|
en |
dc.subject |
electrophoresis
|
en |
dc.title |
Optimalizace chromatografického dělení proteinů z mouky |
|
dc.title.alternative |
Optimalization of Chromatography Separation Flour Proteins |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2014-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with the importance, composition and processing of flour. It describes wheat proteins, processes for their isolation and determination. Aim of the practical part is to develop a suitable method that would isolate individual proteins of flour for the purpose of further research. Flour proteins division into fractions by liquid chromatography was done under various conditions (extraction, columns, pH). |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25758
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|