Význam Kombuchy a její biologicky aktivní látky
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Hrubý, Radoslav
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:57:51Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:57:51Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28427
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je zaměřena na mykologickou charakteristiku kombuchy a na účinky biologicky aktivních látek kombuchy na lidský organismus. Cílem diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů, stanovení antioxidační aktivity a antiproliferační efekt aktivity u kombuchy. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky a antioxidační aktivita pomocí metody DPPH. Stanovení antiproliferačního efektu bylo spektrometrickou metodou MTT. |
|
dc.format |
74 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kombucha
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
čaj
|
cs |
dc.subject |
aktivita
|
cs |
dc.subject |
Kombucha
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
tea
|
en |
dc.subject |
activity
|
en |
dc.title |
Význam Kombuchy a její biologicky aktivní látky |
|
dc.title.alternative |
Significance of Kombucha and Its Biologically Active Substances |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2014-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Master's thesis is focuses on mycological characteristics of kombucha and the effects of biologically active substances of kombucha on the human organism. The aim of this thesis is to determine the amount of total polyphenols, antioxidant activity and antiproliferative effect of activity in kombucha. The resulting values were compared and evaluated. The total polyphenol content was determined spectrophotometric and antioxidant activity with help of using the DPPH. Determination of the antiproliferative effect was by spectrometric method of MTT. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
34047
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-04-22 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account