Aplikace kolagenu do masných výrobků
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Aplikace kolagenu do masných výrobků | 
| Author: | 
Brychtová, Michaela
 | 
| Advisor: | 
Gál, Robert
 | 
| 
Abstract:
 | 
Tato diplomová práce v teoretické části pojednává především o aplikaci různých forem kolagenu v potravinářství, lékařství a kosmetologii. Experiment se zabývá přídavky kolagenního hydrolyzátu do jemně mělněných masných výrobků. Je zkoumán jeho vliv na významné technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením, pH, vaznost vody a texturní parametry  tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost. První část experimentu je věnována přídavkům kolagenního hydrolyzátu od koncentrace 0,00 % do 2,00 % po kroku 0,25 %. V druhé části je zvolena kombinace dihydrogendifosforečnanu sodného přidávaného v konstantním množství 0,20 % a kolagenního hydrolyzátu přidávaného taktéž od 0,00 % do 2,00 % po kroku 0,25 %. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/29447
 | 
| 
Date:
 | 
2014-02-10 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
35501
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account