Jeřáb Oskeruše jako perspektivní potravinářská surovina
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Horková, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:23Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:23Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30817
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo popsat základní ovocné druhy oblasti Bílých Karpat a dále se konkrétně věnovat rodu Jeřáb (Sorbus). Hlavní důraz byl kladen na možnosti potravinář-ského využití Jeřábu oskeruše (Sorbus domestica L.). Tato ovocnářská plodina se jeví jako potenciálně velmi perspektivní druh pro přímý konzum, ale i výrobu destilátů, džemů, čajů a tinktur. |
|
dc.format |
47s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Jeřáb oskeruše
|
cs |
dc.subject |
Bílé Karpaty
|
cs |
dc.subject |
Rosaceaea
|
cs |
dc.subject |
Sorbus
|
cs |
dc.subject |
potravinářské výrobky
|
cs |
dc.subject |
Rowan-berry
|
en |
dc.subject |
Service Tree
|
en |
dc.subject |
White Carpathians
|
en |
dc.subject |
Rosaceaea
|
en |
dc.subject |
Sorbus
|
en |
dc.subject |
food products
|
en |
dc.title |
Jeřáb Oskeruše jako perspektivní potravinářská surovina |
|
dc.title.alternative |
Service Tree (Sorbus domestica L.) as a Promising Foodstuffs |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2014-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to describe the basic fruit types from the White Carpathians and the gender Rowan-berry (Sorbus). The main focus was on the possibility of Rowan-berry use it as a food (Sorbus domestica L.). This fruit crop appears to be a potential very per-spective species for direct consumption, as well as manufacture of spirits, jams, teas and tinctures. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29645
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account