Laboratorní analýza svrchně kvašeného piva
Show simple item record
| dc.contributor.advisor | Najmanová, Helena |  | 
| dc.contributor.author | Wolfová, Marcela |  | 
| dc.date.accessioned | 2015-03-08T21:20:54Z |  | 
| dc.date.available | 2015-03-08T21:20:54Z |  | 
| dc.date.issued | 2014-02-11 |  | 
| dc.identifier | Elektronický archiv Knihovny UTB |  | 
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10563/30896 |  | 
| dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá laboratorní analýzou svrchně kvašeného piva. Byla vypra-cována literární rešerše popisující technologický proces výroby svrchně kvašeného piva a mikrobiologii výroby svrchně kvašeného piva. Následuje popis provozních a laboratorních kontrol v jednotlivých fázích výroby svrchně kvašeného piva včetně popisu základních metod používaných při stanovování nejdůležitějších analytických hodnot při výrobě piva.  V experimentální části byly v analyzátoru analyzovány vzorky svrchně kvašeného piva typu Wit a následně byl u těchto vzorků stanoven obsah hořkých látek. |  | 
| dc.format | 61 s. |  | 
| dc.language.iso | cs |  | 
| dc.publisher | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |  | 
| dc.rights | Bez omezení |  | 
| dc.subject | technologie výroby piva | cs | 
| dc.subject | svrchně kvašené pivo | cs | 
| dc.subject | mikrobiologie | cs | 
| dc.subject | analyzátor | cs | 
| dc.subject | hořké látky | cs | 
| dc.subject | technology of brewing | en | 
| dc.subject | top-fermented beer | en | 
| dc.subject | mikrobiology | en | 
| dc.subject | analyse | en | 
| dc.subject | bittersubstance | en | 
| dc.title | Laboratorní analýza svrchně kvašeného piva |  | 
| dc.title.alternative | Laboratory Analysis of Top-fermented Beer |  | 
| dc.type | diplomová práce | cs | 
| dc.contributor.referee | Burešová, Iva |  | 
| dc.date.accepted | 2014-05-27 |  | 
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with a laboratory analysis of top-fermented beer. The technological pro-cess of brewing and microbiology of brewing top-fermented beer were described. Then a description of operation and laboratory controls in separate phases of the production of top-fermented beer follows together with a descriptin of primary methods used in determinati-on of the most important analytical values in brewing. In the experimental part samples of top-fermented beer of the Wit type were analyzed in an analyser followed by a determination of the contens of bitter substances in the samples. |  | 
| dc.description.department | Ústav analýzy a chemie potravin |  | 
| dc.thesis.degree-discipline | Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | cs | 
| dc.thesis.degree-discipline | Technology, Hygiene and Economics of Food Production | en | 
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická | cs | 
| dc.thesis.degree-grantor | Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology | en | 
| dc.thesis.degree-name | Ing. |  | 
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cs | 
| dc.thesis.degree-program | Chemistry and Food Technologies | en | 
| dc.identifier.stag | 30715 |  | 
| utb.result.grade | D |  | 
| dc.date.submitted | 2014-04-29 |  | 
             
        
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
 
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
- 
This Collection
 
My Account