dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Pučálková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:46:24Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:46:24Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/33640
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá formulací emulzních systémů obsahujících rybí olej. Forma emulzí byla zvolena jako jeden z možných způsobů enkapsulace aktivní látky. Emulze se lišily obsahem olejové fáze, typem a koncentrací stabilizující látky (kaseinát sodný, komplex kaseinátu sodného s dextranem) a hodnotou pH disperzní fáze. Jejich příprava byla provedena pomocí dvou různých zařízení, homogenizátoru Ultraturax a sonikátoru. Charakterizována byla velikost částic a stabilita emulzí. Vlastnosti emulzí se měnily vlivem různých podmínek přípravy. |
|
dc.format |
91 s. |
|
dc.format.extent |
3189528 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rybí olej
|
cs |
dc.subject |
emulze
|
cs |
dc.subject |
velikost částic
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
kaseinát sodný
|
cs |
dc.subject |
dextran
|
cs |
dc.subject |
fish oil
|
en |
dc.subject |
emulsion
|
en |
dc.subject |
particle size
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.subject |
sodium caseinate
|
en |
dc.subject |
dextran
|
en |
dc.title |
Příprava emulzí s obsahem rybích olejů |
|
dc.title.alternative |
Preparation of Emulsions Containing Fish Oil |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Krejčí, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2015-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on the formulation of emulsions containing fish oil. Emulsion form was selected as one of the possible ways to encapsulate active agent. Emulsions differed in concentration of fish oil, type and concentration of wall materials (sodium caseinate, complex of sodium caseinate with dextran) as well as pH of dispersed phase. They were prepared using two different devices, namely homogenizer Ultraturax and sonicator. The particle size and stability of the emulsions were determined. There were significant differences in the emulsion characteristics when the formulations were varied. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
39426
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-15 |
|