dc.contributor.advisor |
Hauerlandová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Bezoušková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:49:38Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:49:38Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/34180
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na rostlinné oleje a jejich antimikrobiální účinky, které by bylo možné využít v kosmetických prostředcích. V teoretické části jsou definovány rostlinné oleje, jejich fyzikální a chemické vlastnosti, technologický postup výroby a jejich získávání. Další část je zaměřena na atypické rostlinné oleje, kosmetické prostředky a jejich formy. Následně jsou charakterizovány mikroorganizmy kontaminující kosmetické prostředky. V praktické části byly studovány antimikrobiální účinky atypických rostlinných olejů pomocí dvou kvalitativních difúzních metod. Vliv olejů byl sledován na bakteriích i mikroskopických houbách. |
|
dc.format |
84 s. |
|
dc.format.extent |
2845468 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
rostlinné oleje
|
cs |
dc.subject |
kosmetické prostředky
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální účinky
|
cs |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
plant oils
|
en |
dc.subject |
cosmetic products
|
en |
dc.subject |
antimicrobial effect
|
en |
dc.title |
Vliv vybraných rostlinných olejů na mikroorganizmy |
|
dc.title.alternative |
Influence of Selected Plant Oils on Microorganisms |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Egner, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2015-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focused on plant oils and its antimicrobial effects with possible application in cosmetic products. Theoretical part consisted of plant oil characterization, production and properties. Then, cosmetic products, their forms and microbial contaminants were discussed. Experimental part was devoted to determination of antimicrobial effects of selected non-traditional plant oilsvia qualitative difussion methods. Inhibitory effect of oils was examined using bacteria, yeasts and filamentous fungi. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
32063
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2015-05-18 |
|