Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě | 
| Author: | 
Ničová, Michaela
 | 
| Advisor: | 
Mišurcová, Ladislava
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují zdraví prospěšné účinky je kladen důraz na využití sladkovodních řas ve formě doplňků stravy i jako suroviny pro přípravu pokrmů v gastronomii. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/37224
 | 
| 
Date:
 | 
2016-01-20 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav analýzy a chemie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie a řízení v gastronomii | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
41751
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account