Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Reslerová, Ludmila
|
|
dc.contributor.author |
Koňaříková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:02Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:02Z |
|
dc.date.issued |
2015-12-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37445
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce na téma "Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství" se skládá ze dvou částí, části teoretické a části praktické. Teoretická část pojednává o správném příjmu základních živin, vitamínů a minerálů. Jsou zde zmíněny důležité zdroje těchto živin, vitamínů, minerálů a jejich optimální příjem v průběhu gravidity. Dále jsou zmíněny rizikové složky potravy, které mohou mít negativní dopad v těhotenství na ženu či na plod. Uvedeny jsou jak zdravotní problémy související se stravou v graviditě, tak i onemocnění jako je obezita a gestační diabetes. V závěru teoretické části práce jsou zmíněny speciální diety v těhotenství. Praktická část je zpracována pomocí dotazníkového šetření. Cílem výzkumu bylo zjistit znalosti těhotných žen z oblasti výživy se zřetelem na informační zdroje, zjistit jak ženy své znalosti o výživě využily a zjistit problémy žen, které by mohly souviset se způsobem stravování. |
|
dc.format |
89 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Těhotenství
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
plod
|
cs |
dc.subject |
stravování
|
cs |
dc.subject |
zažívací potíže
|
cs |
dc.subject |
obezita
|
cs |
dc.subject |
speciální diety
|
cs |
dc.subject |
Pregnancy
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
fetus
|
en |
dc.subject |
eating
|
en |
dc.subject |
digestive problems
|
en |
dc.subject |
obesity
|
en |
dc.subject |
special diets
|
en |
dc.title |
Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství |
|
dc.title.alternative |
Specifics of Nutrition and Food Safety during Pregnancy |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Adamík, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of the Bachelor thesis "The Specifics of nutrition and food safety during the pregnancy" consists of two parts, a theoretical and a practical one. The theoretical part deals with proper intake of basic nutrients, minerals and vitamins. Important sources of these nutrients, vitamins and minerals and their optimal intake during the pregnancy are mentioned as well as some risk components of food, that can have a negative impact on the pregnant woman or the fetus. Health problems related to a diet during the pregnancy and the ilnesses such as obesity and gestational diabetes are also discussed. At the end of the theoretical part special diets during the pregnancy are mentioned. The practical part is based on the anonymous questionnaire research. The aim of the research was to determine the knowledge of pregnant women about nutrition with regard on information sources, as well as to determine how women use their knowledge of nutrition and to find out problems that might be related to eating habits. |
|
dc.description.department |
Ústav zdravotnických věd |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Porodní asistentka |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Midwifery |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Porodní asistence |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Midwifery |
en |
dc.identifier.stag |
41993
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-05-19 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account