Popis mechanických vlastností vrstevnatých sendvičových struktur s přírodním jádrem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Popis mechanických vlastností vrstevnatých sendvičových struktur s přírodním jádrem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fojtl, Ladislav
dc.contributor.author Mikel, Pavel
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:43:02Z
dc.date.available 2016-11-28T11:43:02Z
dc.date.issued 2016-01-08
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38100
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je srovnání mechanických vlastností sendvičových konstrukcí s korkovým jádrem s rozdílnou variantou počtu vrstev prepregu a korkového jádra uvnitř struktury. Součástí práce je teoretická část, která se zabývá obecně kompozitními materiály, sendvi-čovými konstrukcemi a využitím přírodních materiálů pro tyto vrstvené struktury. Praktická část popisuje materiály a zařízení, která byla využita při výrobě, samotnou výrobu sendvičových panelů a příprava zkušebních těles. Všechny naměřené mechanické vlastnosti jsou uvedeny v tabulkách a vneseny do grafů, kde jsou poté jednotlivé výsledky srovnány z pohledu stavby struktury i změny teploty.
dc.format 68 s. (62 505)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kompozit cs
dc.subject sendvičové kompozity cs
dc.subject přírodní jádro cs
dc.subject prepreg cs
dc.subject korek cs
dc.subject mechanické vlastnosti cs
dc.subject composite en
dc.subject sandwich composites en
dc.subject natural core en
dc.subject prepreg en
dc.subject cork en
dc.subject mechanical properties en
dc.title Popis mechanických vlastností vrstevnatých sendvičových struktur s přírodním jádrem
dc.title.alternative Characterization of Mechanical Properties of Layered Sandwich Structure with Natural Core
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Maňas, Lukáš
dc.date.accepted 2016-06-21
dc.description.abstract-translated The main objective of this bachelor is to compare the mechanical properties of sandwich structures with a cork core with a different variant of prepreg and cork core layers inside the structure. First part of this work is the theoretical part which generally deals with composite mate-rials, sandwich structures and usage of natural materiál for this layered structures The practical part describes the materials and devices that were used for the production, manufacturing of sandwich panels itself and preparation of testing samples of sandwich panels and test samples. All measured mechanical properties are given in in tables and de-picted in into graphs, where the individual results then compared in terms of stucture com-position structures and temperature changes.
dc.description.department Ústav výrobního inženýrství
dc.thesis.degree-discipline Technologická zařízení cs
dc.thesis.degree-discipline Technological Equipment en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 43007
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2016-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
mikel_2016_dp.pdf 3.977Mb PDF View/Open None
mikel_2016_op.pdf 545.6Kb PDF View/Open None
mikel_2016_vp.pdf 542.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account