Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Hélová, Dagmar
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:23Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:23Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38644
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka.
dc.format 39 s. (5896 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject luštěniny cs
dc.subject nutriční význam cs
dc.subject flatulence cs
dc.subject alfagalaktosidy cs
dc.subject legumes en
dc.subject nutritional importance en
dc.subject flatulence en
dc.subject alpha-galactosides en
dc.title Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů
dc.title.alternative Modification of Legumes Leading to the Degradation of Flatulent Alpha Galactosides
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe in the final part of this thesis.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37512
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2016-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
hélová_2016_dp.pdf 1003.Kb PDF View/Open None
hélová_2016_op.pdf 524.1Kb PDF View/Open None
hélová_2016_vp.pdf 532.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account