Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Hélová, Dagmar
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:37:23Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:37:23Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/38644
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka. |
|
dc.format |
39 s. (5896 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
nutriční význam
|
cs |
dc.subject |
flatulence
|
cs |
dc.subject |
alfagalaktosidy
|
cs |
dc.subject |
legumes
|
en |
dc.subject |
nutritional importance
|
en |
dc.subject |
flatulence
|
en |
dc.subject |
alpha-galactosides
|
en |
dc.title |
Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů |
|
dc.title.alternative |
Modification of Legumes Leading to the Degradation of Flatulent Alpha Galactosides |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe in the final part of this thesis. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37512
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2016-05-20 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account