dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Vybíralová, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:37:25Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:37:25Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/38658
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení s rodem Lycium (kustovnice). Práce je soustředěna především na druh kustovnice čínské (Lycium chinense). Počátek práce pojednává o taxo-nomickém zařazení, botanickém popisu, rozšíření a historii tohoto rodu. Dále je zmíněn výskyt, charakteristika a pěstování kustovnice čínské. Jsou popsány i obsahové látky, léčivé účinky, formy konzumace, příprava a dávkování a gastronomické využití. V užším pojetí jsou rozebrány i další vybrané druhy rodu Lycium, kustovnice cizí (Lycium barbarum), kustovnice ruténská (Lycium ruthenicum), kustovnice evropská (Lycium euro-paeum), kustovnice bledá (Lycium pallidum) a sukulentní druhy. |
|
dc.format |
41 s. (49 711 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Lycium
|
cs |
dc.subject |
kustovnice čínská
|
cs |
dc.subject |
plody
|
cs |
dc.subject |
bioaktivní látky
|
cs |
dc.subject |
Lycium
|
en |
dc.subject |
Lycium chinense
|
en |
dc.subject |
fruits
|
en |
dc.subject |
bioactive substances
|
en |
dc.title |
Význam a využití rostlin rodu Lycium |
|
dc.title.alternative |
Importance and Use of Plants of the Genus Lycium |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this dissertation work is acquaintance with the genus of Lycium. The dissertati-on mainly concentrates on the kind of Lycium chinense. The beginning discusses taxonomic classification, botanical description, distribution and history of this genus. Next is mentioned the presence of Chinese wolfberry, its characteristic and cultivation. Contained substance are described along with medicinal effects, forms of consumption, preparation and dosage, and culinary uses. In the narrower concept other selected species of genus Lycium, such as Lycium barbarum, Lycium ruthenicum, Lycium europaeum, Lycium pallidum and succulent species are examined. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37558
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-05-20 |
|