Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce | 
| Author: | 
Kutňák, Michal
 | 
| Advisor: | 
Doležalová, Magda
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich antimikrobiálních účinků pomocí diskové difúzní metody. V neposlední řadě pak vyhodnocením nejúčinnější extrakční techniky a nejúčinnějšího extraktu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/38670
 | 
| 
Date:
 | 
2016-01-20 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav analýzy a chemie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
37618
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account