Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Show full item record
No preview available
Title:
|
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce |
Author: |
Kutňák, Michal
|
Advisor: |
Doležalová, Magda
|
Abstract:
|
Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich antimikrobiálních účinků pomocí diskové difúzní metody. V neposlední řadě pak vyhodnocením nejúčinnější extrakční techniky a nejúčinnějšího extraktu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/38670
|
Date:
|
2016-01-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
37618
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account