Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Kubecová, Karolína
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:52Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:52Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38939
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo zmapovat a následně nutričně a ekonomicky vyhodnotit potraviny a pokrmy tradiční pro regiony Valašsko a Horácko. V teoretické části práce se pojednává o etnografické a geografické charakteristice daných regionů se zaměřením na vývoj zemědělské výroby. V praktické části jsou uvedeny výsledky nutričního a ekonomického hodnocení vybraných pokrmů, přičemž bylo zjištěno že, Valašské i Horácké pokrmy jsou nutričně přibližně stejně vydatné, avšak u Valašska jsou hlavním zdrojem energie sacharidy a na Horácku tuky. Z ekonomického hlediska je jedna porce Horáckého pokrmu nákladnější než Valašského.
dc.format 59
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Horácko cs
dc.subject Valašsko cs
dc.subject tradiční pokrmy cs
dc.subject nutriční a ekonomické hodnocení cs
dc.subject Horacko en
dc.subject Valachia en
dc.subject traditional dishes en
dc.subject nutritive and economic assessment en
dc.title Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
dc.title.alternative Nutritive and Economic Assessment of Traditional Dishes from Horacko and Valachia
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis was to chart and consequently to elaborate groceries and dishes by its nutritional and economical values for regions Valachia and Horacko. The theoretical part deals with ethnographical and geographical characteristic of these regions with a consideration of agricultural production. The practical part contains results from the nutritional and economical evaluation of chosen dishes. It was found that the dishes from regions mentioned above are approximately almost the same by its nutrition values. However the main source of energy was carbohydrates in dishes from Valachia, while the fat was the source of energy in dishes from Horacko. From the economical point of view was one portion of dish from Horacko more expensive than one portion of dish from Valachia.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 44127
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
kubecová_2016_dp.pdf 735.2Kb PDF View/Open None
kubecová_2016_op.pdf 108.6Kb PDF View/Open None
kubecová_2016_vp.pdf 152.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account