Využití révy vinné pro kosmetické účely

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití révy vinné pro kosmetické účely

Show simple item record

dc.contributor.advisor Egner, Pavlína
dc.contributor.author Pogatsová, Natálie
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:59Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:59Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39003
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá využitím révy vinné pro kosmetické účely. Praktická část je zaměřena na ověřování vlivu vinných gelů, připravených z vybraných odrůd révy vinné, na hydrataci, TEWL a pH kůže. Navíc jsou sledovány parametry jako je erytém, množství séba, deskvamace, pórů, skvrn a vrásek po používání peelingů s obsahem jader vybraných odrůd révy vinné. Z výsledků této práce vyplývá, že testované vinné gely nevykazují do-statečný hydratační potenciál, ale udržují dobrou bariérovou funkci kůže a neovlivňují pH. Zatímco peelingy s přídavkem jader z vybraných odrůd révy vinné mají dobré hydratační vlastnosti na kůži a jejich používání vede k snižování míry deskvamace i množství pórů a vrásek na obličeji.
dc.format 93 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Réva vinná cs
dc.subject peeling cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject TEWL cs
dc.subject pH cs
dc.subject erytém cs
dc.subject Grapevine en
dc.subject Peeling en
dc.subject Hydration en
dc.subject TEWL en
dc.subject pH en
dc.subject Erythema en
dc.title Využití révy vinné pro kosmetické účely
dc.title.alternative Grapevine Utilization for Cosmetic Purposes
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pavlačková, Jana
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the use of grapevine for cosmetic purposes. The practical part is focused on the skin effect of vine gels which are prepared from selected grapevine varieties. The verification of these vine gels is aimed to skin hydration, TEWL and pH. Moreover other parameters as erythema, an amount of sebum, desquamation, number of pores, blemishes and wrinkles are observed after using of peelings which contain the cores of selected grapevine varieties. The results of this study show that the tested vine gels do not exhibit satisfactory moisturizing potential but maintain a good barrier function of the skin and at the same time do not affect the pH. Peelings with added cores from selected grapevine varieties have good moisturizing properties to the skin and their using leads to a reduction of desquamation and amount of pores and facial wrinkles.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 44300
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
pogatsová_2016_dp.pdf 2.717Mb PDF View/Open None
pogatsová_2016_op.pdf 147.4Kb PDF View/Open None
pogatsová_2016_vp.pdf 514.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account