Sledování kvality bílých jogurtů v tržní síti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování kvality bílých jogurtů v tržní síti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Horáková, Simona
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.available 2016-11-28T12:38:29Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39308
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce byla zaměřena na sledování kvality bílých jogurtů v tržní síti v Kroměříži v letech 2015 a 2016. V první části práce byly popsány suroviny pro výrobu bílých jogurtů, jak se jogurty vyrábí a jakým způsobem se bílý jogurt vyrábí. V druhé části práce jsou představeny sledované jogurty (skupina jogurtů sledovaná v roce 2015 není úplně shodná se skupinou jogurtů sledovanou v roce 2016), senzorické a fyzikálně chemické hodnocení sledovaných bílých jogurtů. Byl sestaven dotazník, který mi sloužil ke zhodnocení pohledu konzumenta na bílý jogurt. Všechny získané výsledky jsou zpracované graficky.
dc.format 80 (64 728 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bílý jogurt cs
dc.subject mléko cs
dc.subject jogurtové kultury cs
dc.subject fyzikálně chemické vlastnosti bílého jogurtu cs
dc.subject senzorické hodnocení bílých jogurtů cs
dc.subject white yoghurt en
dc.subject milk en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject physical-chemical properties of white yoghurts en
dc.subject the sensory evaluation of white yoghurts en
dc.title Sledování kvality bílých jogurtů v tržní síti
dc.title.alternative Monitoring the Quality of White Yogurts in the Market Network
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mrázek, Josef
dc.date.accepted 2016-06-16
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is monitoring the quality of white yoghurts in the retail networks in Kroměříž in the years 2015 and 2016. The first part describes the raw material, all the ingredients which are used for the yoghurts production, how to produce the yoghurts in general and the main manner of how natural, white yoghurts are made. In the second part there are represented particular yoghurts which were monitored (the group of the yoghurt in 2015 is not fully identical to the group in 2016), the sensory evaluation and the physical-chemical assessment of monitored yoghurts. The bachelor thesis includes a questionnaire that was used for assessment of the consumer's point of view on the white yoghurts. All the obtained results were processed graphically.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38491
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2016-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2016_dp.pdf 3.612Mb PDF View/Open None
horáková_2016_op.pdf 626.6Kb PDF View/Open None
horáková_2016_vp.pdf 622.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account