Charakteristika kolagenů používaných v léčbě kloubních onemocnění
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Jansa, Luděk
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:38:32Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:38:32Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/39342
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou kolagenu a jeho rolí v léčbě kloubních onemocnění. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. V teoretické části se práce zaměřuje na onemocnění kloubního aparátu a možnosti léčby, co je to kolagen a jaké existují typy kolagenu. Také se soustředí na metabolismus kolagenu a jeho využití. Praktická část se zabývá metodikou stanovení kolagenu a použitím kapalinové chromatografie. Práce přináší celistvý pohled na danou problematiku a využívá všech dostupných zdrojů. |
|
dc.format |
93 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kloubní onemocnění
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
Collagen
|
en |
dc.subject |
articular disease
|
en |
dc.subject |
mass spectrometry
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Charakteristika kolagenů používaných v léčbě kloubních onemocnění |
|
dc.title.alternative |
Characterization of Collagens Used in the Treatment of Joint Disease |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2016-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the characterization of collagen and its role in the treatment of joint dinase. This thesis consists of theoretical and practical. The theoretical part focuses on diseases of joints and treatment options, what it is colagen and what are the type of collagen. Also focus on the metabolism of collagen and use. The practical part deals with the metodology for determination of collagen and using liquid chromatogramy. Work provils a holistic view of the issue and use all available resources. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37854
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2016-04-27 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account