Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka

Show full item record

No preview available
Title: Vliv doby a teploty skladování na vybrané chemické parametry trvanlivého mléka
Author: Kudelová, Michaela
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem bakalářská práce je popsat chemické změny v důsledku UHT záhřevu, doby a teploty skladování UHT mléka o různé tučnosti. V praktické části bakalářské práce je popsán a vyhodnocen skladovací experiment a změny, které nastávají během skladování UHT mléka v různých teplotách v průběhu 150 dní. Z analýz je patrné, že významný vliv na změny mlé-ka v průběhu skladování má skladovací teplota. S rostoucí skladovací teplotou jsou změny v analyzovaných parametrech markantnější. V průběhu skladování došlo k poklesu pH, nárůstu titrační kyselosti, nárůstu obsahu amoniaku a thiobarbiturového čísla. Doba ani teplota skladování významně neovlivňují obsah tuku a sušiny
URI: http://hdl.handle.net/10563/40568
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46298


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kudelová_2017_dp.pdf 4.131Mb PDF View/Open None
kudelová_2017_op.pdf 655.0Kb PDF View/Open None
kudelová_2017_vp.pdf 625.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account