dc.contributor.advisor |
Bučková, Martina
|
|
dc.contributor.author |
Machoňová, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:34Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40570
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v potravinách a důvody, proč je dobré ji stanovovat. Stěžejní část práce je pak zaměřena na souhrn a vysvětlení tradičních a moderních metod zjišťování vlhkosti v potravinách, jejich uplatnění v potravinářských provozech. |
|
dc.format |
54 s. (75 617 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vlhkost
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
obsah vody v potravinách
|
cs |
dc.subject |
tradiční metody
|
cs |
dc.subject |
moderní technologie
|
cs |
dc.subject |
metody stanovení vody v potravinách
|
cs |
dc.subject |
pšeničný lepek
|
cs |
dc.subject |
sušení rozprašováním
|
cs |
dc.subject |
bod tuhnutí
|
cs |
dc.subject |
titrace Karla Fischera
|
cs |
dc.subject |
moisture
|
en |
dc.subject |
water content in food
|
en |
dc.subject |
traditional methods
|
en |
dc.subject |
modern technologies
|
en |
dc.subject |
determination of water in food
|
en |
dc.subject |
wheat gluten
|
en |
dc.subject |
spray drying
|
en |
dc.subject |
freezing point
|
en |
dc.subject |
Karl Fischer titration
|
en |
dc.title |
Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách |
|
dc.title.alternative |
Traditional and Modern Methods of Determination Moisture in Food |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is focused on determination of moisture in food using traditional and modern methods. There are a number of traditional methods and they are commonly used in food technology. But new methods are being developed, more modern methods are needed to ensure the quality of moisture monitoring in food. First, I describe water as a chemical molecule, the basic function of water in food and the reasons for its determination. The main part of the work is focused on summary and explanation of traditional and modern methods of moisture detection in food and their use in the food industry. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46303
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|