Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bučková, Martina
dc.contributor.author Machoňová, Tereza
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:34Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40570
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na stanovení vlhkosti vody v potravinách pomocí tradičních a moderních metod. Tradičních metod existuje celá řada a jsou v potravinářských technologiích běžně používány. Vyvíjeny jsou ale také metody nové, modernější, k zajištění kvalitního monitoringu vlhkosti v potravinách. Je zde stručně charakterizována voda jako chemická molekula, dále jsou uvedeny základní funkce vody v potravinách a důvody, proč je dobré ji stanovovat. Stěžejní část práce je pak zaměřena na souhrn a vysvětlení tradičních a moderních metod zjišťování vlhkosti v potravinách, jejich uplatnění v potravinářských provozech.
dc.format 54 s. (75 617 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vlhkost cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject obsah vody v potravinách cs
dc.subject tradiční metody cs
dc.subject moderní technologie cs
dc.subject metody stanovení vody v potravinách cs
dc.subject pšeničný lepek cs
dc.subject sušení rozprašováním cs
dc.subject bod tuhnutí cs
dc.subject titrace Karla Fischera cs
dc.subject moisture en
dc.subject water content in food en
dc.subject traditional methods en
dc.subject modern technologies en
dc.subject determination of water in food en
dc.subject wheat gluten en
dc.subject spray drying en
dc.subject freezing point en
dc.subject Karl Fischer titration en
dc.title Tradiční a moderní metody stanovení vlhkosti v potravinách
dc.title.alternative Traditional and Modern Methods of Determination Moisture in Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated This work is focused on determination of moisture in food using traditional and modern methods. There are a number of traditional methods and they are commonly used in food technology. But new methods are being developed, more modern methods are needed to ensure the quality of moisture monitoring in food. First, I describe water as a chemical molecule, the basic function of water in food and the reasons for its determination. The main part of the work is focused on summary and explanation of traditional and modern methods of moisture detection in food and their use in the food industry.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46303
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
machoňová_2017_dp.pdf 9.770Mb PDF View/Open None
machoňová_2017_op.pdf 533.4Kb PDF View/Open None
machoňová_2017_vp.pdf 638.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account