dc.contributor.advisor |
Růžička, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Lhotská, Marika
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:36Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:36Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40587
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá protimikrobními účinky N-oktylpyrrolidonu vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů, především proti laktobacilům a laktokokům, běžně využívaných v potravinářském průmyslu. Byla zjišťována minimální inhibiční koncentrace N-oktylpyrrolidonu vůči těmto mlékařským kulturám, a to metodou v tekutých živných médiích a na agarových živných půdách. Bylo provedeno srovnání a vyhodnocení těchto dvou metod. |
|
dc.format |
57 s.(48 491 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
N-oktylpyrrolidon
|
cs |
dc.subject |
minimální inhibiční koncentrace
|
cs |
dc.subject |
N-octylpyrrolidone
|
en |
dc.subject |
minimal inhibitory concentration
|
en |
dc.title |
Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů |
|
dc.title.alternative |
Antimicrobial Properties of N-alkylpyrrolidones against Microorganisms Important in Food Industry |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with antimicrobial effects of N-octylpyrrolidone against microbial species important in foodstuff industry, especially against lactobacilli and lactococci commonly used in the dairy industry. I was determined minimal inhibitory concentrations of N-octylpyrrolidone against dairy strains using two methods under cultivation in liquid nutrient broth and on nutrient agar media. The results obtained by the methods were evaluated and a comparison of both methods was performed. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46343
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-04 |
|