Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Návrh možností stravování dětí a mladistvých v krizových stavech | 
| Author: | 
Hlobilová, Veronika
 | 
| Advisor: | 
Družbíková, Helena
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem diplomové práce bylo navrhnout zajištění výživy dětí a mladistvých v krizových situacích. Potřebný příjem jednotlivých výživových faktorů pro děti a mladistvé byl převzat z práce Štikové (2013). Na základě těchto výživových dávek byly sestaveny jídelní lístky pro jednotlivé skupiny dětí a mladistvých na dobu 7 dní s odchylkou plnění 10 % pro makronutrienty a 20 % pro mikronutrienty. Kromě nutričního hodnocení bylo programem Výživa provedeno také ekonomické hodnocení jídelních lístků. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že vytvořené jídelní lístky zabezpečí dostatečný příjem energie a živin pro děti a mladistvé v krizových situacích. Ekonomická náročnost jídel-ních lístků je dána především velikostí gramáže použitých potravin. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/40589
 | 
| 
Date:
 | 
2017-02-03 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
46345
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account