dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kostková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:37Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:37Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40595
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá přípravou netradičních sypaných bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich základní nutriční analýzou se záměrem v možnosti rozšířit sortiment snídaňových cereálií. Nutriční analýza byla zaměřena na stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, hrubé a neutrálně-detergentní vlákniny, stravitelnosti sušiny a organické hmoty vzorku. Nové cereální směsi vykazovaly nižší hodnoty obsahu hrubé bílkoviny a škrobu, a vyšší hodnoty obsahu popela, lipidů a hrubé vlákniny ve srovnání se vzorky pšeničného müsli analyzovaných v jiné studii. |
|
dc.format |
66 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
bezlepková potravina
|
cs |
dc.subject |
bezlepkové cereálie
|
cs |
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
nutriční analýza
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
gluten-free food
|
en |
dc.subject |
gluten-free cereals
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
nutritional analysis
|
en |
dc.title |
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza |
|
dc.title.alternative |
Preparation of Gluten-Free Muesli Mixture with Edible Flowers and Nutritional Analysis |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2017-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the preparation of non-traditional gluten-free muesli mixture with edible flowers and their basic nutritional analysis with a view to the possibility of extending the range of breakfast cereals. Nutritional analysis was focused on the determining moisture content, ash content, crude protein, starch, lipid, and a crude and neutral-detergent fiber, digestibility of dry matter and organic matter sample. New cereal mixture showed lower values of crude protein and starch, and a higher ash content, the lipid and crude fiber in comparison with the samples of wheat muesli analyzed in another study. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
46356
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-04-26 |
|