Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech | 
| Author: | 
Štěpánková, Kateřina
 | 
| Advisor: | 
Salek, Richardos Nikolaos
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem bakalářské práce bylo popsat změny viskozity v modelových systémech v důsledku přídavku mastichy v různých koncentracích a závislosti na zvyšující se teplotě. V praktické části bakalářské práce byly popsány a vyhodnoceny základní reologické vlastnosti, které nastaly při přídavku mastichy ve sledovaném teplotním rozmezí.  Z analýz je patrné, že masticha má významný vliv na viskozitu modelových systémů, které tvořily oleje (extra-panenský olivový olej, řepkový, palmový, kukuřičný, olivový z pokrutin a slunečnicový). S vyšším přídavkem mastichy se zvýšila viskozita.  S rostoucí teplotou však viskozita oleje klesala, a to v důsledku redukce přitažlivých sil a zvýšeného molekulárního pohybu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/40608
 | 
| 
Date:
 | 
2017-02-03 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
B
46376
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account