Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích |
Author: |
Sczeponiaková, Jana
|
Advisor: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstract:
|
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahu antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Z technologických úprav pro dané vzorky byly použity lyofilizace a tepelná úprava varem. Celkový obsah antokyanových barviv byl stanoven spektrofotometricky a profil antokyanových barviv metodou HPLC. Nejvyšší obsah antokyanových barviv u lyofilizovaného ovoce byl naměřen ve vzorku borůvek odrůdy "Fialka" a u vzorků obilovin v syrovém zrnu u rýže s černými obalovými vrstvami z Číny. Po tepelné úpravě varem byl zaznamenán pokles antokyanových barviv o více jak 60 %. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40634
|
Date:
|
2017-02-03 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
46437
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account