Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Polaštíková, Aneta
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:49Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:49Z
dc.date.issued 2017-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40729
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá extrakcí želatiny z nevyužitých částí drůbeže, konkrétně z kuřecích běháků. Práce se skládá ze dvou částí. Části teoretické a praktické. Teoretická část popisuje chemické složení drůbežího masa a jeho jatečné opracování. Následně se zabývá odpady z masného průmyslu a jejich využitím. Nakonec charakterizuje samotnou želatinu. Praktická část zkoumá možnost zpracování kuřecích běháků po předchozím opracování enzymem a zabývá se studiem jednotlivých vlivů na celkovou účinnost extrakce. Sledované vlivy byly množství přidaného enzymu a doba enzymového opracování materiálu. Výsledky byly zpracovány a z nich následně navrženy optimální podmínky pro zpracování kuřecích běháku na výrobu želatiny.
dc.format 65
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Drůbež cs
dc.subject opracování cs
dc.subject odpady cs
dc.subject kuřecí běháky cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject želatina cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject Poultry en
dc.subject processing en
dc.subject waste en
dc.subject chicken feet en
dc.subject collagen en
dc.subject gelatine en
dc.subject extraction en
dc.title Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
dc.title.alternative Extraction of Collagen Products from Poultry By-Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Beníček, Lubomír
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with gelatine extraction from underutilised poultry, particularly chicken feet. This work consists of theoretical and practical part. The theoretical one describes chemical composition of poultry meat and its slaughtering, meat cutting and other processing. Subsequently, it deals with meat industry waste and its usage. Finally, it characterizes gelatine. The practical part examines the possibility of chicken feet processing following the prior enzymatic treatment and it deals with studies the influences on the extraction efficiency. Monitored impacts include the amount of added enzyme and the time period of enzyme application. Results have been processed and optimal processing conditions for the chicken feet gelatine production have been recommended.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Polymerní materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-discipline Polymeric Materials and Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 46614
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
polaštíková_2017_dp.pdf 3.955Mb PDF View/Open None
polaštíková_2017_op.docx 74.58Kb Unknown View/Open None
polaštíková_2017_vp.docx 74.95Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account