Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Polaštíková, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-03T09:14:49Z |
|
dc.date.available |
2017-07-03T09:14:49Z |
|
dc.date.issued |
2017-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/40729
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá extrakcí želatiny z nevyužitých částí drůbeže, konkrétně z kuřecích běháků. Práce se skládá ze dvou částí. Části teoretické a praktické. Teoretická část popisuje chemické složení drůbežího masa a jeho jatečné opracování. Následně se zabývá odpady z masného průmyslu a jejich využitím. Nakonec charakterizuje samotnou želatinu. Praktická část zkoumá možnost zpracování kuřecích běháků po předchozím opracování enzymem a zabývá se studiem jednotlivých vlivů na celkovou účinnost extrakce. Sledované vlivy byly množství přidaného enzymu a doba enzymového opracování materiálu. Výsledky byly zpracovány a z nich následně navrženy optimální podmínky pro zpracování kuřecích běháku na výrobu želatiny. |
|
dc.format |
65 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Drůbež
|
cs |
dc.subject |
opracování
|
cs |
dc.subject |
odpady
|
cs |
dc.subject |
kuřecí běháky
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
Poultry
|
en |
dc.subject |
processing
|
en |
dc.subject |
waste
|
en |
dc.subject |
chicken feet
|
en |
dc.subject |
collagen
|
en |
dc.subject |
gelatine
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.title |
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže |
|
dc.title.alternative |
Extraction of Collagen Products from Poultry By-Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Beníček, Lubomír |
|
dc.date.accepted |
2017-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with gelatine extraction from underutilised poultry, particularly chicken feet. This work consists of theoretical and practical part. The theoretical one describes chemical composition of poultry meat and its slaughtering, meat cutting and other processing. Subsequently, it deals with meat industry waste and its usage. Finally, it characterizes gelatine. The practical part examines the possibility of chicken feet processing following the prior enzymatic treatment and it deals with studies the influences on the extraction efficiency. Monitored impacts include the amount of added enzyme and the time period of enzyme application. Results have been processed and optimal processing conditions for the chicken feet gelatine production have been recommended. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Polymerní materiály a technologie |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Polymeric Materials and Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
46614
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2017-05-19 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account